22 באוגוסט 2011

משחק מקדים בחיפוש עבודה

שלום לך,

אתחיל בטיוטא של מכתב מקדים ששלחתי למנכ"ל חברת השמה לתפקיד מגייסת:

שמי נילי חייקין ואני פונה אליך בהמשך לפרופיל המקצועי (משרה שפורסמה) בלינקדאין.
ברשותי כ 7 שנות ניסיון בתחום שיווק ומכירות, לאחרונה עשיתי הסבה לתחום הגיוס עם דגש מובהק על גיוס ממוקד דרך רשתות חברתיות.
יכולת זו מקנה לי יתרון תחרותי מול מגייסים רבים אשר מסתמכים על לוחות דרושים ומאגרים קיימים. מיומנות להגעה למועמדים פסיביים, הגדלת מאגר במועמדים איכותיים, צפי לפתיחת משרות חדשות ועוד. השילוב בין עולם המכירות, עולם האינטרנט וגיוס מרתק ואני מחפשת להשתלב בתפקיד המוצע או בתפקיד דומה בחברתך. אשמח להגיע לפגישת הכרות קצרה ולבחון את הפוטנציאל לעבודה משותפת.
בברכה,
נילי חייקין

תהליך חיפוש עבודה מזכיר בהתנהלותו את עולם הדייטינג. אנחנו מוכרים עצמינו כל הזמן לכל המרבה במחיר ולכן המשחק המקדים, יצירת עניין אצל הצד השני, הנעה לפעולה ותיאום פגישה חייבים להעשות עם מחשבה שיווקית עמוקה ולטווח ארוך. להשאיר רושם חיובי, סולידי ומקצועי. לזכות בראיון עבודה בחברה בצורה יזומה, להתקבל לעבודה או להרחיב את מעגל הקשרים לעתיד לבוא.

איך פונים לאדם זר ברשת ויוצרים עניין?

איך מתמצתים בכמה משפטים את הניסיון המקצועי?

איך מגדילים חשיפה ויוצרים לידים (leads) משמעותיים במהלך חיפוש עבודה?

איך להעביר מסר והניע את הצד השני לפעולה כגון: העברת קורות חיים או תיאום פגישה קצרה?

ארצה להפריד בין סוגי פניות וסוגי פעילות שיש לצפות בשיגור מכתבים או מיילים מקדימים, פניה דרך לוחות דרושים לחברות או חברות השמה לבין פניות יזומות למנהלים למגייסים או למובילי דעה בתחום המקצועי שבו אנו פועלים.

כמה מילים בעד מכתב מקדים:

1. כדי לעקוף חוסר תשומת לב של מגייסים, מערכות אוטומטיות לסינון קורות חיים וכדומה - אפשרי (אך פחות מומלץ לטעמי) להוסיף את המכתב בגוף קורות החיים.
2. במידה והפניה יזומה ועל אחד כמה וכמה בלינקדאין שאין אפשרות לצרף קורות חיים, מכתב מקדים הוא קריטי וכדאי לתכנן כל שורה, אורך, תוכן ומה רוצים להשיג.
3. אם יש איש קשר ואין הכרות קרובה, מייל שיווקי עם הצגה עצמית טובה ימצבו אותך בעיני מקבל המייל כאדם רציני ששווה להפגש עימו במידה ויש מה להציע.
4. גם אם בסיבוב הזה לא יצא מזה ראיון עבודה, כנראה יהיו ממשקים בעתיד מול אותו איש כלקוח, כספק או במקור לידע בתחום ספציפי.

כמה מילים נגד מכתב מקדים:
1. כיום כל לוח דרושים, אתר חיפוש עבודה או מערכת משוכללות באתרי החברה המאפשרת הוספת מייל מקדים לקורות חיים. יש מודעות אך אין עניין ממשי בתוכן.
2. במידה וקורות חיים מגיעים לתיבת דואר של מגייסת - אז כנראה מעבר לשתי שורות לא יהיה תשומת לב למכתב מקדים (מניסיון אישי).
3. אם קורות החיים מגיעים למערכת ממוחשבת שמסננת קורות חיים על פי משרות אז גם כאן לא כדאי להתאמץ יתר על המידה, הוא פשוט לא יעבור "סלקציה" של המכונה המשומנת וההשקעה לא תשתלם.
4. חברות השמה ותיקות שקיבלו את הקורות חיים שלכם כמה פעמים במהלך שנות הקריירה שלכם, לא יתרשמו / ישקיעו זמן בקריאת מכתב במידה ויש עמידה בדרישות משרה.

אז הנה נעבור למשחק מקדים מתחיל ממש עכשיו!
תרגול חינם: מייל עם מכתב מקדים בצירוף קורות חיים יתקבל בברכה: nilidh@gmail.com
מי יודע אולי בסוף יצא לנו דייט אהה... ראיון עבודה בדרך למשרה חדשה!

שלך,
נילי חייקין

2 תגובות:

  1. אחלה פוסט , אולי תוסיפי כמה הנחיות .
    שמי ... אני פונה אליך כי .... אני בעל ניסיון ב.... וזה מקנה לי ....
    אני מחפש ...
    וכו

    השבמחק
  2. הי אנה, ההנחיות הם ייחודיות לכל פונה ולכל פניה. אם תכתבי את אותו מכתב ל 3 מנהלים כנרה שלא תקבלי את אותה תגובה. זו הסיבה שהוספתי טיוטא לדוגמה - יצירתיות, שיווק עצמי והנעה לפעולה - זה ההנחיות שלי.

    השבמחק