21 בדצמבר 2009

טיפים לחיפוש עבודה

הפוסט המקורי פורסם באתר:  http://careertips4geeks.blogspot.com/2009/12/blog-post_22.html

חודשים ארוכים הסתובבתי עם רצון להתחיל לחפש עבודה חדשה, במהלך שלוש שנים עשיתי כמה גיחות לעבר לוחות דרושים באינטרנט. בפסח השנה, קיבלתי החלטה להתחיל לחפש עבודה חדשה. התחלתי להתעניין ולבדוק מה קורה בתחום של חיפוש עבודה באינטרנט נכון להיום.
העולם החדש שנגלה לעיני היה עולם עשיר בתכנים, טיפים, שיתוף מידע והמון מושגים חדשים.

חברות השמה ולוחות אינטרנטיים היו רק חלק מהכלים שעמדו לרשותי בחיפוש העבודה הנוכחי.

אקדים ואומר שאת המשרה האחרונה מצאתי בדרך שגרתית למדי על ידי שליחת קורות חיים דרך אחת הלוחות האינרנטיים הגדולים.

התחושה של העשייה הרציפה עזרה לשמור על המורל, להרגיש מובילה ולא נגררת ולהחליט בזמן אמת האם כל אמות המידה שהצבתי לעצמי אכן נשמרים.



הנה כמה טיפים:



לשתף את המנהל ישיר
כשבוע אחרי קבלת ההחלטה התקיימו בחברה שיחות חתך שנתיות. הנושא הועלה ובסיום השיחה קיבלתי תשובה לגבי אפשרויות קידום העומדות לפני. רבים מוותרים על השלב הזה ומתחילים בחיפוש עבודה כאשר הם אינם מודעים לכל החלופות שיכולות להיות רלוונטיות גם אם לא באופן מיידי במקום עבודה הנוכחי. קידום של מועמד מתוך המערכת מהווה יתרון ברור הן לחברה והן לעובד עצמו.

עצה שלי - שתפו את המנהל הישיר לפני הפצת קורות חיים.

שדרוג קורות חיים

באחד הפוסטים הקרובים אתייחס בפירוט לגבי אופן השדרוג בצורה מקיפה, די בחיפוש קצר בגוגל כדי להבין את חשיבות השדרוג של המסמך הכי שיווקי שלכם. בין אם התקבלה החלטה לשדרוג את הקורות החיים באופן עצמאי לבין עזרה בתשלום, חשוב להבין ששדרוג קורות חיים איננו רק הוספת מידע אודות המשרה האחרונה על ידי ציון בשורה וחצי את מהות התפקיד.
קורות החיים הוא אחד המסמכים הכי חשובים שתכתבו על עצמכם במהלך הקריירה שלכם.


עצה שלי - שדרגו קורות חיים והפכו אותם למסמך שיווקי.



זיהוי היתרון היחסי

לאחר קבלת ההחלטה לצאת לדרך ולחפש עבודה בחברה חדשה, הקפדתי להגדיר מה היתרון היחסי שלי. שנת משבר, השוק מוצף באנשים כשרוניים, מאות קורות חיים נשלחים לכל משרה, בציפיה לקבל זימון לראיון. אחד הדברים שזכורים לי מהתהליך ההגדרה האישי הוא סצנה מסדרת "עקרות בית נואשות", כאשר תום סיפר ללינט שהוא החליט ללמוד סינית על מנת לגבור על מועמדים צעירים. אני ויתרתי על סינית ובחרתי להעמיק את הידע בתחום השיווק באמצעות הרשתות החברתיות. בכל תחום יש אנשים מוכשרים יותר ממכם, כאשר אתם נשאלים במהלך ראיון המיוחל: "למה כדאי לגייס דווקא אותך?" רצוי שתהיה תשובה מוכנה ומבוססת.

עצה שלי - הגדירו את היתרון היחסי שלכם



חיפוש אקטיבי לעומת חיפוש פסיבי

במקביל לחיפוש עבודה באתרי דרושים, שלחתי קורות חיים לכל מקום שבו רציתי לעבוד, גם אם לא התפרסמה שום משרה שאני עונה על אחד הקריטריונים. מצאתי משרות בפייסבוק בקבוצות הייעודיות, פתחתי חשבונות בטוויטר ובלינקדאין. כמות הרעיונות מרשתות החברתיות היה נמוך יחסית, היום כחצי שנה אחרי, רוב חברות ההשמה וחברות גדולות מפרסמות את המשרות ברשתות החברתיות במקביל לאתרי לוחות הדרושים המוכרים. בלינקדאין ישנם משרות רבות בתחום ההיי-טק אשר לא מגיעות כלל לחברות השמה ולוחות דרושים. בחותמת המייל הפנתי לכרטיסים שלי ברשת. דאגתי לכרטיסים מסודרים ללא סטטוסים מביכים ותמונה עדכנית.

עצה שלי - השתתפו באופן פעיל בחיפוש עבודה.




עדכון כמה שיותר אנשים מסביבכם

כמה ימים לאחר תחילת תהליך לחפוש עבודה שלחתי מייל לכל החברים עם קובץ קורות חיים מעודכן. סיפרתי בכמה מילים על התוכניות שלי ומה התחומים בהם ארצה לעסוק בעתיד. בשיחות הפרידה עם הלקוחות שעבדתי מולם העלאתי את הנושא של חיפוש עבודה. כאן ההכרות של הלקוח עם יכולות המקצועיות שלכם, יוצר פער לטובה מול מועדים אחרים כמו שיטת חבר מביא חבר המוכרת בכל חברה. השאר בידים שלכם.

עצה שלי - ספרו לכל האנשים מסביבכם שאתם מחפשים עבודה


מכתב מקדים ומעקב בסיום הראיון

בסיום כל ראיון עבודה מומלץ לשאול מה יקרה בהמשך. לרוב ניתן לקבל מידע לגבי מועד קבלת התשובה. בקשו כרטיס ביקור, כדי לדעת מי מראיין אותכם ומה תפקידו בחברה. כך ניתן להעריך האם יהיו ראיונות עומק או ראיונות לבחינת ידע מקצועי הנצבר.

לאחר כל ראיון שלחתי א-מייל והודתי על הפגישה (לא ראיון!) ההזדמנות להכיר ולשתף פעולה בעתיד. יומיים שלושה לאחר מכן התקשרתי או שלחתי א-מייל להתעדכן. כמות האנשים ששלחו תושבה היתה רבה מאלו שלא הגיבו.

מכתב מקדים הינו חלק חשוב בשליחה של קורות חיים למעסיק הפונציאלי. קיימים טמפלטים רבים באתרים של חברות השמה. מומלץ לרשום כמה שורות שימשכו את תשומת ליבו של מקבל המייל. למשל הבלטה של יתרון יחסי, תוכנה פחות מוכרת שבה יש לכם שליטה טובה.

עצה שלי - תשקיעו במכתב מקדים ופולאו אפ בסיום הראיון.



תהליך חיפוש העבודה הינו תהליך ארוך ולא פשוט, במיוחד בימים אלו. כל הטיפים הינם אישיים שנועדו לבלוט בשטח מול עשרות מועמדים, לייצר רושם מקצועי ואמין. כדאי לפתוח דלתות בחברות בהם תתראינו, גם אם בסופו שלדבר לא תצא מזה עבודה חדשה, קשרים האישיים הם נכס יקר בימינו.


בהצלחה!





נילי חייקין




3 תגובות:

  1. תודה על התגובה.
    הבחירה שלי הייתה לעזוב מרצוני. לכן שיתפתי את המנהלת שלי על מנת לבחון את האפשרות בתוך המערכת. במידה והמצב שונה מומלץ לשקול בכל מקרה לגופו.

    לגבי העניין של מעקב לאחר ראיון עבודה - זה עניין של מנטליות ובזה אני מסכימה איתך לחלוטין, אין מספיק אנשים שמודעים לחשיבות המעקב.

    ככל שיותר אנשים יבחרו להתנהל בצורה כזו כך תהיה יותר מודעות.

    מבטיחה לעלות פוסט מפורט לגבי שימוש ברשתות חברתיות
    הן בין כותלי החברה והן בזמן חיפוש העבודה.

    השבמחק
  2. חשוב להסביר לכל אדם, בכל גיל ועם כל הסמכה, שהולך לחפש עבודה בכל תחום ולכל תקופה - שלפעמים מה שחשוב בקבלה לעבודה זה לא הידע או הנסיון אלא מה שאתה "עושה מעמך".
    ה"כרטיס ביקור" שאתה מגיש בראיון הוא הדבר המשמעותי ביותר בשלבי ההחלטה הסופיים בין התממודדים השונים וכדאי להיות הכי מוצלח, הכי מתאים והכי משכנע, כל זה דורש מעקב אחרי כל הטיפים כמו הנ"ל ויישומם בהצלחה!

    השבמחק
  3. מסכימה בהחלט. תודה על התגובה

    השבמחק